Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"


Δεν ξέρω πια τι γνώμη έχω για τις καταλήψεις των σχολείων φέτος , δεν ξέρω πια τι γνώμη έχω για  τους γονείς που απουσιάζουν απ΄τους "αγώνες" κάθε είδους των παιδιών τους , δεν ξέρω πια ( μάλλον δεν θέλω να ξέρω ) τι γνώμη έχω για μένα που κοιτάζω "απαθής" τα παιδιά κλεισμένα μέσα στα σχολειά  παριστάνοντας τους αγωνιστές με τα λεφτά του μπαμπά ( ενώ ξέρουν πως δικά τους έτσι όπως παν τα πράγματα δεν θα βγάλουν ποτέ ) Αλήθεια δεν ξέρω πια ! ! 

Ναι , καλό δεν είναι να κλείνει το δημόσιο σχολείο για το χαβαλέ του καθενός ! 
Έλα που ο διάολος μέσα μου ρωτάει όμως " Γιατί όταν είναι ανοιχτό , δεν γίνεται έτσι κι αλλιώς ο χαβαλές του κάθε υπουργού με όλους τους συμμετέχοντες να τρέχουν ?" 

Ναι , καλό δεν είναι να εξευτελίζονταιι έτσι , με ομολογουμένως συχνά ανυπόστατα αιτήματα , οι αγώνες !  Κατάληψη για ψύλλου πήδημα ! Άσε που έχει γίνει απλώς Μόδα !  
Έλα όμως που πάλι ο διάολος μέσα μου ρωτάει  " Εδώ χαλάει το σύμπαν , μας γ...νε και λέμε κι ευχαριστώ πολύ , γύρω τριγύρω επί της ουσίας δεν κουνιέται φύλλο , κανείς δεν αντιδρά για τίποτα ( σχεδόν) ! Τα σχολεία και οι μαθητικές καταλήψεις σε πειράζουν ?"
Ναι , καλό δεν είναι να γίνονται καταστροφές στα σχολεία από μαινόμενους μαθητές και εξωσχολικούς ! 
Έλα , που ο διάολος μέσα μου ρωτάει " Και όλες οι άλλες "καταστροφές" που συμβαίνουν τώρα , εδώ, γύρω μας , γιατί δεν πειράζουν κανέναν ? Τα ποσοστά αυτοκτονιών αυξάνονται δραματικά , το ίδιο και οι καταθλιπτικοί! Γιατί δεν μιλάει , δεν αντιδρά κανείς ?"
Ναι , χωρίς παιδεία και εκπαίδευση ένας λαός δεν προκόβει , δεν προχωρά στο μέλλον ! 
Έλα όμως που ο διάολος μέσα μου ρωτάει " Ποια παιδεία και ποια εκπαίδευση ? Κανείς από τους "πολύ καλά πεπαιδευμένους, μα και εκπαιδευμένους " πολιτικούς και δημοσιογράφους  δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται ? Γιατί όλοι ( σχεδόν όλοι , για να μην μηδενίζω τα πάντα ) συναινούν και επικροτούν και ψηφίζουν και δεν ενημερώνουν και συγκαλύπτουν και....... ατέλειωτος ο κατάλογος .... Αλλά ξέχασα , για να λες την αλήθεια χωρίς περιστροφές , έστω τη δική σου μόνο αλήθεια , απαιτείται όχι εκπαίδευση , όχι (μόνο) παιδεία αλλά κυρίως Ηθική . Κι απ' αυτή , οι " μεγάλοι"  φαίνεται έχουμε έλλειψη....!!" 
Ναι , λόγω ηλικίας , θέσης και συνείδησης της ματαιότητας του πράγματος είμαι αντίθετη στις καταλήψεις των σχολείων !
Έλα που ο διάολος μέσα μου ρωτάει " Εσύ πως θα αντιδρούσες αν στα 15 , στα 16, στα 17 , σου υπόσχονταν ένα μέλλον αξίας 660 Ε που με τα σημερινά ,όχι τα αυριανά, τα σημερινά δεδομένα δεν φτάνει ούτε για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες σου  ? Και σε καλούσαν να εργαστείς σκληρά , ( ο Έλληνας μαθητής είναι πολύ σκληρά εργαζόμενος σε σχέση με τους συναδέλφους του Ερωπαίους ) ,πολύ σκληρά ,για να κερδίσεις Τι και για Ποιον  σε μια χώρα που σε λίγο μπορεί να μην  είναι καν δική σου ! Όταν σου στερούν το όνειρο πριν καν το δημιουργήσεις . Όταν κάποιοι , αποφάσισαν για σένα το μέλλον σου χωρίς να σε ρωτήσουν .....
Όχι , δεν είμαι απαισιόδοξη , ούτε λέω πως δεν υπάρχει ελπίδα ... Πιστεύω πως κάποιοι έχουν ακόμα Ηθική , πως κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν "τσίπα" . Πιστεύω  πως κάτι καλύτερο θάρθει στο μέλλον , σίγουρα όμως όχι από μια κοινωνία που δεν αντιδρά και δεν παίρνει η ίδια την τύχη της στα χέρια .
Γι' αυτό σας λέω ..... 
δεν ξέρω  τι να παίξω στα παιδιά....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου